Domnule Mihail, ma numesc G. Banu si locuiesc in Mangalia. Fiind nascut langa Pascani jud. Iasi, sunt de copil un mare iubitor de animale, in special iepurii de rasa, dar mai nou si caprele ma intereseaza foarte mult. Varsta, si probabil situatia financiara, m-au adus abia acum in situatia de a demara constructia unei mici ferme de animale. Am gasit locatia, am gasit animalele, capre saanen cu certificate provenite de undeva din Ungaria, sunt foarte frumoase, dar la capitolul productiei de lapte stau cam prost (25 litri/zi la 14 capre mulgatoare). Fostul proprietar de undeva din Bacau comuna Secuieni, a renuntat anul trecut la aceasta afacere, pe motiv ca nu avea omul potrivit care sa le ingrijeasca (ciobanul). Actualul proprietar, de la care le cumpar eu, le-a preluat acum un an intr-o stare mai putin buna, cu infectii la gura si destul de slabe. Caprele intre timp si-au revenit, sunt sanatoase, au fatat bine aproape toate, avem iezi foarte frumosi si sanatosi. Dar la recomandarea vechiului proprietar, aceste capre au fost tinute de un an de zile numai in stabulatie, deoarece pasunatul le-ar dauna obligatoriu...!!!
Pe cand la dumneavoastra le vad scoase la pasune, si sunt superbe si fericite. Banuiesc ca si acest lucru le afecteaza cresterea si productia de lapte. Va cer un sfat dumneavoastra, si tuturor crescatorilor de capre saanen mai cu expierenta cu privire la acast fapt.
Am citit multe despre cresterea caprelor, este plin internetul de sfaturi care de care mai complexe, dar dumneavoastra, pentru cresterea productiei de lapte ce norma de hrana le dati? Si ca o ultima intrebare, multumindu-va anticipat pentru rabdarea dumneavoastra, pentru iedutele si iezii de 2,3,4 luni ce tratamente (vaccinuri) sunt obligatorii? Va intreb, fiindca se pare ca aici in zona Dobrogei suntem printre primii prorietari ai acestei rase - saanen - si chiar si pentru veterinarii nostri sunt "pacietnte" noi.
Cu riscul de a ma repeta, va multumesc din nou anticipat, si va doresc o seara placuta in continuare, si o saptamana minunata incepand de maine!
Cu stima si consideratie,
Gabriel B.
O sa incerc sa va raspund oarecum punctual folosindu-ma de mica mea experienta capreasca. Nu vreau sa va descurajez insa capra Saanen genetic este adaptata la zonele mai reci montane sau deluroase. Treaba cu laptele este foarte diferita de la animal la animal in functie de varsta, genetica, alimentatie etc. Eu sunt adeptul unei semistabulatii in cresterea caprelor. Furajarea de baza realizata in hranitori dar si plimbari periodice la pasune.Intradevar daca pasuneaza in spatii relativ restranse, fara plimbari prea lungi, obositoare creste cantitatea de lapte muls. Eu nu respect nici o reteta de furajare performanta. Amestec de porumb,orz,ovaz,tarate de grau,ca tain.In rest lucerna, iarba verde cosita, fanuri, paie ovaz, vrejuri de la soia etc. Referitor la tratamente tastati pe google Program sanitar-veterinar profilactic pentru capre si oi. Va doresc sa aveti multe bucurii si mult lapte de la capritele dvs. Sanatate si succes.
Va multumesc mult, domnule Mihail, deocamdata nu am avut probleme cu temperatura exterioara, bineinteles, caprele sunt tinute la umbra, si in adaposturi bine aerisite si ventilate vara. Deoarece nu prea avem pasune, le tinem numai la stabulatie cu masa de baza lucerna uscata. Ca tain intradevar le dam si noi porumb, grau, dar m-ar fi interesat mai mult cantitatea de tain pe cap de animal, in special pentru cele cu lapte. Si dumneavoastra va doresc numai bine, mult succes cu ferma, impreuna cu multumirile si felicitarile noastre pentru tot ceea ce realizati!!!
Cred ca o jumatate de kg este suficient pe zi. Pentru lactatie am inteles ca orzul si taratele de grau sunt cele mai eficiente.Se spune ca graul nu este recomandat.Porumbul este bun la crestere si ingrasare dar il regasim cam in toate retetele de furajare.Veti intampina mici probleme in aceasta activitate, la crestere, monte, fatari, cresterea iezilor, muls etc.Actionati rapid si preventiv. Sunati-ma la tel. 0744774113 poate va pot ajuta daca m-am confruntat cu problema respectiva.Sanatate.
Multumesc mult, sigur ca o sa tin cont de sfaturile dumneavoastra,si o sa va sun daca este nevoie.
Va doresc o zi placuta in continuare si multa sanatate!
am spre vanzare un tap sannen varsta 1,5 luni la pret de 400 ron sau schimb cu alt tap ,deasemeni mai am un tap sannen 1,6 luni si schimb cu doua iedite sannen .tapul de 1,6 luni il dau pentru a evita consangvinizarea
va salut.Multumesc pentru comentariu eu am vizitat ferma dv.
cu 10 zile in urma.
Aveti grija de tapusorii si de capritele care mi-ati promis
Multa sanatate.
Eu am impins voit fatarile mai spre martie-aprilie din cauza frigului.Totusi, pana in prezent am avut 7 caprite din 50 care au fatat. Total 10 iezi-iedute. Fatari usoare, normale, fara probleme. Am vazut si iezii tai. Mai ales cei albi cu negru sunt nemaipomeniti.
Buna ziua tuturor crescatorilor de oi si capre.
Euro Mustang avand in promovare produsele ca atare pe tot teritoriul romaniei , va face o promotie la pret de depozit la toata gama de produse .
Mai multe informatii telefonic sau pe e-mail.
In speranta unei colaborari , indiferent unde in Romania , va dorim o zi buna.
EuroMustang S.R.L. unic distribuitor , promoveaza , comercializeaza si distribuie in Romania produsele producatorului italian Eurofiocchi unic producator de hrana multivitaminizata ( NoN OGM ) pentru animale -sub forma de fulgi.
Producătorul este implicat zilnic în realizarea unui standard de calitate tot mai mare a acestor produse care nu sunt simple amestecuri de cereale, legume şi leguminoase, dar o hrană capabilă să satisfacă cu măsură aportul vitaminizat şi mineralizat asigurând exigenţele nutritive la toate animalele:
Hrana multivitaminizata (NoN OGM): Linia Cai-intarcare-reproducere-activitate-competitie; Linia Bovine de carne , intarcare ingrasare finisare ; Vaci in lactatie; Linia Ovine caprine; Linia Porcine; Linia Iepuri;
D-LE, IMI PARE RAU CA LOCUIESC ATAT DE DEPARTE DE D-VOASTRA CA TARE AS DORI SA VAD PE VIU FRUMUSETILE DE CAPRITE.DAR DACA E SA AJUNG PRIN ZONA IN VARA ASTA VA ROG SA MA PRIMITI INTR-O VIZITA.SUPERBE.BRAVO!
Nu fac nici un fel de lucruri spectaculoase. Sunt niste caprite Saanen pe care le ingrijesc cat pot de bine si pe care le alint cat pot de mult. Poti sa treci pe la mine cand vrei. Capritele si mai ales tapul cu coarne te asteapta........ Cand am ocazia imi place sa mai si glumesc.......
Va felicit pentru efortul pe care-l faceti.Daca dezvoltati sectorul caprin,produceti branza si vindeti produsi obtinuti la Botosani,va felicit de doua ori. Daca insa cumparati animale din Austria si le vindeti in Romania imi retrag felicitarile.Eventual v-ar putea felicita austriecii.Eu cresc capre din dragoste pentru Carpatina noastra.Incerc s-o ameliorez cu masculi de afara: Saanen,Alpin,Boer.Am exemplare de Carpatina care produce 5 litri de lapte/zii fata 3 iezi an de an.Sa stiti ca nu Saanenul este capra nr.1. Cipriotii, evreii,sirienii si multi fermieri din Asia au imbunatatit Capra de Damasc[siriana],reusind s-o bata la toate capitolele pe Saanen.Va urez succese.La multi ani !
Imi place observatia ta mrc. Asta este cam ca aia cu Iarna nu-i ca vara, observatie a unui personaj mult iubit de romani. Climatul din Austria cu cel din zonele montane si submontane de la noi este foarte asemanator.
Draga domnule Cristian eu nu am nici o legatura cu comertul cu animale de rasa. Cele pe care le am in prezent mi-au fost aduse. Dar chiar daca m-as ocupa cu comertul, nu mi-ar fi rusine, daca as realiza aceasta activitate corect si cinstit.
Am afirmat in repetate randuri ca sunt si Carpatine performante. Din pacate, la noi nu exista o preocupare concertata pentru selectarea si ameliorarea exemplarelor valoroase. Daca toate Carpatinele noastre ar da 5 l de lapte pe zi ar veni austriecii sa importe de la noi.Stim cu totii care este media slaba pe zi a unei turme de 100 de Carpatine. Bine faceti ca ameliorati carpatinele cu tapi valorosi. Este singura solutie pentru a deveni rentabil, eficient, crescand carpatine. Niciodata nu am sustinut ca Saanenul este cea mai grozava rasa. Fiecare este grozava din anumite puncte de vedere. Saanenul este grozav pentru rezistenta la frig si pentru laptele mult si fin, fara grasimi si colesterol, Anglo-Nubiana este grozava pentru grasimi si rezistenta la caldura, Boerul pentru carnea multa si deosebita etc Totul depinde de ce plan de afaceri are fiecare crescator si de conditiile de mediu de pe la noi. O fi buna siriana insa nu stiu cum s-ar descurca la -24 grade cand Saanenul inca se joaca prin curte.
Pentru mine cel mai important lucru este sa am animale bine hranite, bine ingrijite si de ce nu jucause si fericite.Va multumesc mult pentru aprecieri si dialog.Sanatate si multa putere de munca.
Vad ca esti atasat de oite. Cred ca sunt turcane. Vezi ca sunt in zona Bargaie-Bistrita o rasa noua de oi turcane Bala de Bistrita. Aceasta rasa a fost obtinuta dupa cercetari si selectii indelungate, colaborari, intre crescatori si cercetatori de la Facultatea de zootehnie Cluj.Carne si lapte aproape duble fata de o turcana obisnuita.Un berbec de Bala de Bistrita cred ca ar face o treaba deosebita intr-o turma de turcane.Nu pot promite nimic cu iedutele.Vom vedea in primavara......
Multumesc d-lui Mihail pt sfaturile care mi lea dat pt cresterea caprelor.SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT PLIN DE sanatate si dumneavoastra si capritelor fatari usoare.
In prezent, sunt catre sfarsitul sezonului de monta.Vom vedea in primavara rezultatele jocurilor amoroase dintre capre si tapi. Atunci vom putea decide ce putem vinde.
pozele alea cand sta caprita pe casa se pot numi artistice! si ce vin cand le aduci mancare, sunt ca si niste copii mici. unchiul meu are vaci si cand le educem mancare cu tractoru vin din celalalt capat al pasunii chiar daca nu ne vede pe noi, aud tractoru si vin imediat. nu vin la orice tractor, eu cred ca ele au invatat sunetul tractorului nostru
Multumesc ptru.vizita pe care ai facut-o pe pagina mea.
Sint si eu incepatorin ale caprelor,dar eu chiar iubesc aceasta rasa(anglo -nubian).Sannenul dvstra. este mai performant la productia de lapte,per.zi,darAnglo-nubianul compenseaza cu durata lactatiei.Mi-a facut placere sa va cunosc,iar pe viitor ,sper sa colaboram!
Cu respectCalancea!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.